Dit is de vervolgheader

De Nieuwe Oogst

19 mei | 12:00 uur

Jong aanstormend talent uit de regio presenteert zichzelf met een verrassend programma, gescout en geselecteerd door het Dudok Quartet zelf. Geniet van geweldige muziek én van een heerlijke lunch.

Ga op wereldreis met Tricolore! Iedereen is ergens thuis. Dat wil zeggen, bijna iedereen heeft wel ergens een plek waar hij zich thuis voelt. Maar hoe is dat voor andere mensen, in landen en culturen die we niet kennen? En hoe voel je je ergens thuis als dat niet op de plek is waar je dat gewend bent? Tijdens dit concert nemen we je met volksmuziek uit allerlei landen mee op reis naar het ‘thuis’ van verschillende componisten. We onderzoeken hoe we volksmuziek uit allerlei verschillende stijlen en landen kunnen samenvoegen tot één groot thuis. Zo reizen we vanuit Nederland langs Frankrijk, Engeland, Noorwegen, Zweden, Bulgarije en Italië en uiteindelijk komen we weer terug bij ons eigen thuis.

Tricolore
In 2022 kwamen Rosa, Aaike en Carmen bij elkaar als studenten op het ArtEZ Conservatorium. Ze begonnen samen te zingen en al snel groeide hun repertoire tot een grote verzameling van allerlei verschillende stijlen, van middeleeuws tot modern en van psalmen tot volksliederen. Omdat de drie zangeressen allemaal hun eigen bijzondere stemkwaliteiten hebben, kan het trio op dynamische manier al deze stijlen tot eenheid brengen en als het ware een reis door de tijd creëren. Door de theatrale aspecten die ze op speelse wijze op het programma weten toe te passen, ontstaat er een rode draad door de muziek die ze proberen mee te nemen in al hun repertoire. Rosa en Aaike studeren momenteel aan de bachelor in Zwolle, Carmen is bezig met haar master. Rosa heeft les van Marjan Kuiper en Carmen en Aaike van Claudia Patacca.