Dit is de vervolgheader

De Speler, de Strijkstok en de Bouwer

18 mei | 14:00 uur

Een musicus kan niet zonder een goed instrument, maar een geschikte strijkstok kan een speler toegang geven tot het beste resultaat dat een instrument te bieden heeft. De Mexicaanse strijkstokkenbouwer Luis Emilio Rodriguez Carrington heeft gedurende bijna 50 jaar strijkstokken gemaakt voor de meest vooruitstrevende musici die een overtuiging met elkaar delen.

De muzikale schatten die wij uit het verleden hebben geërfd kunnen ons vandaag opnieuw ontroeren. De restauratie of het reproduceren van oude instrumenten, het maken van snaren, strijkstokken en de diepe studie van de oude uitvoeringspraktijk brengen ons dichter bij de mensen van weleer.

Vijf jaar geleden kwamen de Dudoks voor het eerst bij Luis Emilio thuis. Dit bleek het begin van een uitvoerige ontdekkingstocht in de wereld van de strijkstokken en van de muziek, waarbij de bouwer en de spelers elkaar steeds opnieuw uitdagen en inspireren.

In deze workshop laat Luis Emilio zien hoe het maakproces van zo’n stok eruitziet, én laat één van de Dudoks horen hoe de verschillende stokken de klank van het instrument, het gevoel, en daardoor van de muziek, totaal kunnen veranderen.