Dit is de vervolgheader

NOCTA | Nachttaferelen

18 mei | 23:00 uur

De klassieke muziek kent met haar Nocturne een geheel eigen muzikaal genre voor dat specifieke deel van onze tijd: de nacht. Kan ik mijn éigen Nocturne maken, vroeg zangeres Lucy Legeland van Firma Weijland zich een tijdje geleden af?

Vervolgens schreef zij prachtige liederen over haar nachten waarin haar baby’s geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint, sterft en slaapt. Lucy Legeland speelt samen met de topmuzikanten Dries Bijlsma (gitaar) en Reinder van Raalte (accordeon, piano). Lucy verbindt moeiteloos verschillende stijlen en raakt de luisteraar diep.

Voor dit unieke nachtconcert vervlecht de Firma haar nachtliederen samen met verhalen van Jack Weijkamp uit zijn verhalenbundel “HEIND, 151 verdrietige Verhalen uit de middelgrote Stad.” Hoofdpersoon Jacob loopt hierin ’s nachts met zijn hond door de stad. Vaak gaat hij zitten op een bankje in het park, op het plein of in een volle kroeg. Hij hoort en ziet daar de intieme en kwetsbare zaken van de voorbijgangers. De violist die zo onfortuinlijk op zijn eigen viool viel, of de zwerver die zich ergert aan de overdaad van karton, of de vrouw die iedere dag een klein briefje in de snackbar automaat legt op de plek van de kroket…

Let op: dit programma is niet rolstoeltoegankelijk.
Voor dit concert geldt een kortingstarief voor bezoekers jonger dan 30 jaar.