Dit is de vervolgheader

Tsjaikovski III: Grande finale

19 mei | 14:30 uur

Het derde strijkkwartet van Tsjaikovski is zijn meest dramatische. Hij droeg het op aan zijn overleden vriend Ferdinand Laub, die als violist de première van zijn eerdere strijkkwartetten gaf. Het derde deel is een dodenmars waarin de muziek, die vertelt over liefde, verdriet en wanhoop, je bij de keel grijpt. Maar ook de lichtheid van het leven komt in dit derde kwartet ruimschoots aan bod. Niet voor niets is Tsjaikovski zo bekend geworden als balletcomponist.

De Dudoks eindigen hun Tsjaikovski-cyclus met eigen bewerkingen van de ‘seizoenen’ voor piano. Echte huiskamermuziek, niet bedoeld voor het grote theater, maar voor ‘thuis’.

Dudok & Tsjaikovski
Het Dudok Quartet heeft een grote fascinatie voor Tsjaikovski. Ze namen al zijn strijkkwartetten op en voeren ze tijdens de Dudok Muziekdagen voor het eerst integraal uit! Een kijkje in de huiskamer van één van de meest aansprekende en veelzijdige componisten uit de 19e eeuw, én in de repetitiestudio van de Dudoks, waar ze ontelbare uren doorbrachten met zijn muziek.

Voor dit concert geldt een kortingstarief voor bezoekers jonger dan 30 jaar.