Dit is de header

Hannes Minnaar

Hannes Minnaar, geboren op 26 december 1984 in Goes, Nederland, is een prominente Nederlandse pianist die internationale erkenning kreeg na het winnen van prijzen bij de Geneva International Music Competition in 2008 en de Queen Elisabeth Competition in 2010. Minnaar studeerde piano bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en rondde zijn studie af met onderscheiding in 2009. Hij heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici zoals Menahem Pressler en Ferenc Rados.

Minnaar heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als solist met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Philharmonie Zuidnederland. Hij werkte samen met vooraanstaande dirigenten zoals Herbert Blomstedt, Eliahu Inbal en Marin Alsop. In 2011 ontving hij een fellowship van de Borletti-Buitoni Trust, wat zijn carrière verder stimuleerde.

Zijn solodiscografie heeft veel lof ontvangen. Zijn debuutalbum met werken van Ravel en Rachmaninov won een Edison Award en zijn volgende albums, met werken van Bach en Gabriel Fauré, werden ook zeer goed ontvangen door critici. In 2016 ontving Minnaar de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse klassieke muziek.

Naast zijn solocarrière is Minnaar ook actief als lid van het Van Baerle Trio, opgericht in 2004 samen met Maria Milstein en Gideon den Herder. Dit trio heeft opgetreden in binnen- en buitenland en heeft Beethovens complete werken voor pianotrio opgenomen voor Challenge Classics.

www.hannesminnaar.com