Dit is de header

Dudok Quartet Amsterdam

Het Dudok Quartet Amsterdam, opgericht in 2009, is een energiek en enthousiast strijkkwartet dat bekend staat om zijn breed repertoire dat reikt van renaissancemuziek tot aan nieuwe, in opdracht gemaakte werken. Het kwartet, bestaande uit Judith van Driel (eerste viool), Marleen Wester (tweede viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello), heeft gestudeerd bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel van het Quatuor Danel, waar ze in 2013 met de hoogste onderscheiding afstudeerden.

Het Dudok Quartet Amsterdam heeft internationale erkenning gekregen door het winnen van top prijzen in internationale strijkkwartetcompetities zoals Quatuors à Bordeaux en Joseph Joachim Weimar. In 2014 ontvingen ze de Kersjes Prijs, een prijs die wordt toegekend aan een kamermuziekensemble van uitzonderlijk talent. Hun eerste cd, “Metamorphoses”, werd uitgeroepen tot Editor’s Choice in The Gramophone, en hun tweede cd, “Labyrinth”, ontving soortgelijke lof, waaronder een vijfsterrenbeoordeling in BBC Music Magazine.

Het kwartet heeft zich niet alleen onderscheiden met hun uitvoeringen en opnames, maar ook door hun toewijding aan muzikale verkenning en educatie. Ze hebben nieuwe werken gecomponeerd door onder anderen Theo Loevendie, Peter Vigh, Max Knigge en Joey Roukens, en zijn ook betrokken bij het arrangeren van muziek die oorspronkelijk niet voor strijkkwartet was geschreven. Hun aanpak omvat ook het delen van hun persoonlijke affectie voor de stukken die ze spelen en het betrekken van luisteraars via lezingen en hun podcast-serie “Muziekverhalen”.

Het Dudok Quartet Amsterdam is regelmatig te gast in zowel het Concertgebouw als het Muziekgebouw in Amsterdam en heeft in vele locaties door heel Europa opgetreden. Hun betrokkenheid bij het Borletti-Buitoni Trust sinds 2018 heeft hen geholpen hun droom te verwezenlijken van het verzekeren van een vitale positie voor het strijkkwartetgenre in de toekomst van de muziekgeschiedenis.

www.dudokquartet.com/nl