Educatie

In aanloop naar de Dudok Muziekdagen werken we samen met verschillende onderwijsinstellingen. Wij vinden het belangrijk om samen te werken met studenten en leerlingen, omdat wij in onze jonge jaren veel hebben gehad aan ‘idolen’ in de muziek. Een strijkkwartet is een andere samenwerkingsvorm dan andere muziekgroepen, de intensiviteit van de samenwerking is goed om over te brengen aan studenten. Wij werken iedere dag aan ons ambacht, vol passie en enthousiasme en intrinsieke motivatie. Dit willen we meegeven aan jonge musici.

Quintus Kampen

Samen met Quintus, organiseren we het samenspelproject Qu&Du(dok). Meer dan 100 cursisten van Quintus, werken vanaf januari in ensembles op hun eigen manier en niveau met ons thema ‘Thuis’. Het Dudok Quartet komt in maart naar de grote inspiratiedag en in april naar de uitvoering van de ensembles. Tijdens de Dudok Muziekdagen zullen verschillende ensembles van Quintus optreden in het voorprogramma van de avondconcerten!

www.quintuskampen.nl

ArtEZ Conservatorium

In 2023-2024 is het Dudok Quartet ‘Ensemble in Residence’ aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Op verschillende momenten in het academisch jaar komt het Dudok Quartet naar Zwolle, voor workshops, masterclasses en inspiratiesessies ‘muziekbenadering’. Daarnaast zullen de kwartetleden aanwezig zijn bij de reeks ‘chamber music sessions’ in het voorjaar, waarbij er steeds een lid van het kwartet plaats zal nemen in de jury. Op deze manier worden verschillende ensembles geselecteerd om mee te werken aan de Dudok Muziekdagen, als talentvolle semi-professionals.

www.artez.nl

Grafisch Lyceum Utrecht

Het BUREAU, onderdeel van het Grafisch Lyceum Utrecht, vormt het hart van nieuwe media-creatie. Hier krijgen studenten de kans om praktijkervaring op te doen door aan echte projecten te werken voor echte opdrachtgevers. De Dudok Muziekdagen vormen een bijzondere opdracht van deze leerervaring, waarbij studenten van Het BUREAU een unieke werkplek vinden gericht op media- en contentcreatie in aanloop naar en tijdens de Dudok Muziekdagen.

www.glu.nl