Dit is de header

Peter Leung

Peter Leung, een Britse choreograaf en regisseur die momenteel in Amsterdam woont, heeft zich prominent gevestigd in de wereld van dans en choreografie. Hij werd opgeleid aan The Royal Ballet School en danste bij gerenommeerde gezelschappen zoals het Bayerisches Staatsballett en Le Ballet de l’Opéra de Lyon. Zijn artistieke talenten strekken zich ook uit tot filmmaken en fotografie, met studies aan de New York Film Academy en Central Saint Martins in Londen.

Leung’s carrière als danser bij het Nationale Ballet van Nederland eindigde in 2016, maar hij maakte al zijn choreografiedebuut bij dit gezelschap in 2009. Zijn rol als Young Creative Associate van 2017 tot 2020 bij het Nationale Ballet van Nederland benadrukt zijn voortdurende ontwikkeling als vernieuwende choreograaf. Hij staat bekend om het uitdagen van de grenzen van klassiek ballet en het creëren van werken die een breed publiek aanspreken.

Als een van de artistieke directeuren van het interdisciplinaire collectief House of Makers, heeft Leung werken gecreëerd voor prestigieuze locaties zoals het Van Gogh Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Zijn project “Night Fall”, het eerste virtual reality ballet ter wereld, werd in 2016 door journalisten beschreven als ‘een sleutelmoment in de dansgeschiedenis’.

www.peter-leung.com