Dit is de header

Shunske Sato

Shunske Sato is violist, dirigent, kamermusicus, solist en docent – als veelzijdig en vindingrijk persoon voelt hij zich in al deze rollen thuis. Historische uitvoeringspraktijk is bepalend voor zijn muzikale identiteit en stelt hem in staat muziek op dramatische en opzienbarende manier met het publiek te delen. Hij dirigeert en soleert bij gespecialiseerde ensembles en symfonieorkesten over heel de wereld en leidde verschillende scenische producties. Hij woont in Nederland en is sinds 2013 hoofdvakdocent viool op de oudemuziek-afdeling van het Amsterdams Conservatorium. Van 2013 tot 2023 was hij artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging. Sinds 2011 werkt hij nauw samen met Concerto Köln, waar hij de laatste jaren opvallende stappen zette in de uitvoeringspraktijk van de negentiende-eeuw.

Shunske leidde het Australian Brandenburg Orchestra, het Tokyo Symphony Orchestra, het Residentie Orkest en het Orquestra Barocca de Sevilla. Als solist werkte hij met dirigenten als Ivor Bolton, Richard Egarr, Philippe Herreweghe, Christopher Hogwood, René Jacobs, Kent Nagano en Hidemi Suzuki. Kamermuziek speelt hij met cellist Hidemi Suzuki en pianiste Shuann Chai.

Shunske werd geboren in Tokyo en groeide op in de Verenigde Staten. Hij studeerde aan de Juilliard School in New York, het Conservatoire National de Région in Parijs en de Hochschule für Musik und Theather in München. Shunske speelt op een viool van Auguste Bernardel uit 1846 met darmsnaren. Zijn strijkstok is een kopie van Stephan Sänger naar een origineel van François Tourte.

www.shunskesato.com