We kijken terug op een zeer succesvolle eerst editie van de Dudok Muziekdagen in Kampen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven voor onze tweede editie!
Nog steeds kunnen we nagenieten van de Dudok Muziekdagen Kampen van afgelopen mei. We dromen al van een volgende editie – sterker nog: de eerste contouren liggen al en een datum is al...
Nog steeds kunnen we nagenieten van de Dudok Muziekdagen Kampen van afgelopen mei. We dromen al van een volgende editie – sterker nog: de eerste contouren liggen al en een datum is al vastgezet.
Uw aanwezigheid van afgelopen jaar was een van de belangrijkste schakels die de Dudok Muziekdagen 2024 tot een succes hebben gemaakt. Voor een tweede editie blijven we ook afhankelijk van financiering en kunnen uw steun daarbij goed gebruiken.
Daarom nodigen we u van harte uit voor het donateursconcert van:
in De Burgwal, Kampen
Tijdens deze avond lichten we u graag de mogelijkheden van financiële ondersteuning voor 2025 toe – en zal er natuurlijk weer muziek klinken door het Dudok Quartet Amsterdam én ons eerste elftal-lid.
Het Dudok Quartet Amsterdam, opgericht in 2009, is een energiek en enthousiast strijkkwartet dat bekend staat om zijn breed repertoire dat reikt van renaissancemuziek tot aan nieuwe, in opdracht gemaakte werken. Het kwartet, bestaande uit Judith van Driel (eerste viool), Marleen Wester (tweede viool), Marie-Louise de Jong (altviool) en David Faber (cello), heeft gestudeerd bij het Alban Berg Quartet in Keulen en vervolgens twee jaar aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bij Marc Danel van het Quatuor Danel, waar ze in 2013 met de hoogste onderscheiding afstudeerden.
Het Dudok Quartet Amsterdam heeft internationale erkenning gekregen door het winnen van top prijzen in internationale strijkkwartetcompetities zoals Quatuors à Bordeaux en Joseph Joachim Weimar. In 2014 ontvingen ze de Kersjes Prijs, een prijs die wordt toegekend aan een kamermuziekensemble van uitzonderlijk talent. Hun eerste cd, “Metamorphoses”, werd uitgeroepen tot Editor’s Choice in The Gramophone, en hun tweede cd, “Labyrinth”, ontving soortgelijke lof, waaronder een vijfsterrenbeoordeling in BBC Music Magazine.
Het kwartet heeft zich niet alleen onderscheiden met hun uitvoeringen en opnames, maar ook door hun toewijding aan muzikale verkenning en educatie. Ze hebben nieuwe werken gecomponeerd door onder anderen Theo Loevendie, Peter Vigh, Max Knigge en Joey Roukens, en zijn ook betrokken bij het arrangeren van muziek die oorspronkelijk niet voor strijkkwartet was geschreven. Hun aanpak omvat ook het delen van hun persoonlijke affectie voor de stukken die ze spelen en het betrekken van luisteraars via lezingen en hun podcast-serie “Muziekverhalen”.
Het Dudok Quartet Amsterdam is regelmatig te gast in zowel het Concertgebouw als het Muziekgebouw in Amsterdam en heeft in vele locaties door heel Europa opgetreden. Hun betrokkenheid bij het Borletti-Buitoni Trust sinds 2018 heeft hen geholpen hun droom te verwezenlijken van het verzekeren van een vitale positie voor het strijkkwartetgenre in de toekomst van de muziekgeschiedenis.
Doet mee met: Thuis I: Terug naar Kampen Tsjaikovski I: een Russisch sprookje Thuis II: Op reis Tsjaikovsky II: Verborgen parel Thuis III: Ontheemd Tsjaikovski III: Grande finale Thuis IV: Bijna naar huis… Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’ Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’ Dagkaart ‘zondag met Dudok’Pieter Wispelwey, geboren op 25 september 1962 in Haarlem, Nederland, is een gevierd cellist, bekend om zijn meesterschap in zowel barok- als moderne cello werken. In 1992 ontving hij als eerste cellist de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, toegekend aan de meest veelbelovende jonge muzikant in Nederland. Wispelwey heeft zich onderscheiden als een van ‘s werelds toonaangevende cellisten door zijn scherpe stijlbewustzijn, originele interpretaties en fenomenale technische beheersing.
Zijn carrière omvat optredens over vijf continenten en samenwerkingen met wereldberoemde orkesten en dirigenten. Zijn discografie toont een indrukwekkend scala aan opnames, waaronder zes die belangrijke internationale prijzen hebben gewonnen. Onder zijn opmerkelijke prestaties bevinden zich opnames van J.S. Bachs Cello Suites en werken van componisten als Schnittke, Elliott Carter en Franz Schubert, waarbij hij vaak zijn eigen instrumentatie gebruikt.
Wispelwey is bekend om zijn veelzijdigheid in het spelen van de moderne cello met zowel metalen als darm snaren, evenals de barokke vier- en vijfsnarige cello. Deze veelzijdigheid stelt hem in staat om een repertoire te bespelen dat varieert van Bach tot Elliott Carter. Hij wordt geprezen om zijn “intelligente, doordringende muzikaliteit en lyrische toewijding” en is vergeleken met een “meester-retoricus”.
Sinds zijn negentiende woont Wispelwey in Amsterdam. Hij speelt op een 1760 Giovanni Battista Guadagnini cello en een 1710 Rombouts barok cello.
Doet mee met: Thuis I: Terug naar Kampen Thuis II: Op reis Thuis III: Ontheemd Thuis IV: Bijna naar huis… Mini Schubertiade Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’ Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’ Dagkaart ‘zondag met Dudok’Hannes Minnaar, geboren op 26 december 1984 in Goes, Nederland, is een prominente Nederlandse pianist die internationale erkenning kreeg na het winnen van prijzen bij de Geneva International Music Competition in 2008 en de Queen Elisabeth Competition in 2010. Minnaar studeerde piano bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en rondde zijn studie af met onderscheiding in 2009. Hij heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici zoals Menahem Pressler en Ferenc Rados.
Minnaar heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd als solist met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Philharmonie Zuidnederland. Hij werkte samen met vooraanstaande dirigenten zoals Herbert Blomstedt, Eliahu Inbal en Marin Alsop. In 2011 ontving hij een fellowship van de Borletti-Buitoni Trust, wat zijn carrière verder stimuleerde.
Zijn solodiscografie heeft veel lof ontvangen. Zijn debuutalbum met werken van Ravel en Rachmaninov won een Edison Award en zijn volgende albums, met werken van Bach en Gabriel Fauré, werden ook zeer goed ontvangen door critici. In 2016 ontving Minnaar de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse klassieke muziek.
Naast zijn solocarrière is Minnaar ook actief als lid van het Van Baerle Trio, opgericht in 2004 samen met Maria Milstein en Gideon den Herder. Dit trio heeft opgetreden in binnen- en buitenland en heeft Beethovens complete werken voor pianotrio opgenomen voor Challenge Classics.
Doet mee met: Thuis II: Op reis Naar bed met Bach Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’ Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’Shunske Sato is violist, dirigent, kamermusicus, solist en docent – als veelzijdig en vindingrijk persoon voelt hij zich in al deze rollen thuis. Historische uitvoeringspraktijk is bepalend voor zijn muzikale identiteit en stelt hem in staat muziek op dramatische en opzienbarende manier met het publiek te delen. Hij dirigeert en soleert bij gespecialiseerde ensembles en symfonieorkesten over heel de wereld en leidde verschillende scenische producties. Hij woont in Nederland en is sinds 2013 hoofdvakdocent viool op de oudemuziek-afdeling van het Amsterdams Conservatorium. Van 2013 tot 2023 was hij artistiek leider en concertmeester van de Nederlandse Bachvereniging. Sinds 2011 werkt hij nauw samen met Concerto Köln, waar hij de laatste jaren opvallende stappen zette in de uitvoeringspraktijk van de negentiende-eeuw.
Shunske leidde het Australian Brandenburg Orc
Shunske werd geboren in Tokyo en groeide op in de Verenigde Staten. Hij studeerde aan de Juilliard School in New York, het Conservatoire National de Région in Parijs en de Hochschule für Musik und Th
Shuann speelt solo en kamermuziek en doet dat op vroege én moderne piano’s. Zo raakt ze luisteraars van vandaag met muziek uit het verleden. Recensenten complimenteren haar met haar ‘sierlijke virtuositeit’ en haar ‘sensitieve en communicatieve spel, vol warmte en emotie’.
Creatief en bevlogen zoekt Shuann altijd nieuwe vormen om haar passie voor muziek te delen. Ze werkt graag met collega musici en kunstenaars uit andere disciplines. Ze houdt ervan haar ervaring te delen met anderen en doet dat regelmatig op conservatoria en festivals in Nederland en daarbuiten. Voor concerten was ze de afgelopen tijd onder meer te gast in Suntory Hall Music Garden series (Japan), de National Concert Hall in Taipei (Taiwan), het Festival Oude Muziek in Utrecht, het Orlando Festival en het Gloppen Musikkfest (Noorwegen). In februari verschijnt haar nieuwe solo-cd ‘Extemporize’ met de complete Impromptus en twee vroege fuga’s van Franz Schubert. Shuann studeerde zowel muziek als biologie aan Oberlin College en vervolgde haar opleiding aan het New England Conservatory in Boston. Sinds 2013 woont ze in Den Haag.
Doet mee met: Thuis I: Terug naar Kampen Onder vrienden Thuis III: Ontheemd Thuis IV: Bijna naar huis… Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’ Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’ Dagkaart ‘zondag met Dudok’Mike Fentross, een vooraanstaande Nederlandse luitspeler, dirigent en barokgitarist, heeft zich gevestigd als een prominente figuur in de wereld van de oude muziek. Hij begon zijn studie bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna hij studeerde bij Nigel North en José Miguel Moreno. Fentross heeft een stevige reputatie opgebouwd als continuïst en speelt regelmatig in gerenommeerde orkesten zoals Les Arts Florissants. Hij is ook een veelgevraagd artiest in binnen- en buitenland en werkt regelmatig samen met vooraanstaande Europese ensembles zoals Capriccio Stravagante, het Amsterdam Barok Orkest, het Harp Consort, het New London Consort en Al Ayre Espanol.
In 1991 richtte Fentross La Sfera Armoniosa op, een ensemble toegewijd aan de uitvoering van 17e-eeuwse muziek. Sinds 1996 is hij gasthoogleraar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Fentross is erkend voor zijn bijdragen aan de uitvoering en interpretatie van oude muziek en heeft een bijzondere interesse in het dirigeren van zowel historisch repertoire als nieuwe werken. Hij staat bekend om zijn vermogen om samenwerkingen te creëren tussen artiesten uit diverse muzikale achtergronden, zoals te zien in zijn werk met Splendor Amsterdam.
Doet mee met: Thuis I: Terug naar Kampen Thuis II: Op reis Thuis III: Ontheemd Introspection Thuis IV: Bijna naar huis… Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’ Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’ Dagkaart ‘zondag met Dudok’Hilary Summers, een contralto uit Wales, is een veelzijdige en expressieve artieste met een rijke carrière in zowel opera als concerten. Haar muzikale reis begon aan de University of Reading, waar ze een diepe waardering voor Händels werk ontwikkelde. Summers vervolgde haar studie aan de Royal Academy of Music en het National Opera Studio in Londen, waar ze zich verder ontwikkelde als zangeres. Bekend om haar diverse repertoire, heeft ze opgetreden in barok- en hedendaagse muziek. Summers’ unieke stem heeft haar naar prestigieuze podia over de hele wereld geleid, en ze heeft samengewerkt met topcomponisten en dirigenten. Naast haar live-optredens heeft Hilary Summers ook bijgedragen aan film soundtracks, waaronder die van “The Lord of the Rings: The Two Towers”. Haar opnames en uitvoeringen worden gekenmerkt door een diepe muzikale expressie en een indrukwekkende technische vaardigheid. Summers blijft een gevierde figuur in de wereld van klassieke muziek, bekend om haar krachtige uitvoeringen en artistieke veelzijdigheid.
Doet mee met: Thuis I: Terug naar Kampen Thuis II: Op reis Sing-along met Hilary Summers Thuis III: Ontheemd Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’ Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’Maarten Ornstein is een Nederlandse muzikant gevestigd in Amsterdam, die bekend staat om zijn veelzijdigheid als tenorsaxofonist, klarinettist, bass-klarinettist, componist en arrangeur. Zijn muzikale expressie strekt zich uit over diverse genres, variërend van jazz en barok tot klassiek Arabisch en hedendaagse funk. Ornstein is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, samenwerkingsverbanden en het doorbreken van grenzen, wat resulteert in een grote diversiteit in zijn muzikale output. Zijn speelstijl kenmerkt zich door explosieve virtuositeit gecombineerd met een sterk lyrisch talent.
Ornstein is ook de bandleider van het free-funk ensemble DASH! en werkt daarnaast als componist en arrangeur. Zijn benadering van muziek is er een van voortdurende verkenning, waarbij hij genres master en mixt, wat centraal staat in zijn muzikale leven. Deze aanpak heeft geleid tot een uitgebreide muzikale output, waarbij zijn unieke instrumentale stem altijd herkenbaar is, ongeacht het genre.
Doet mee met: Thuis II: Op reis Thuis III: Ontheemd Introspection Thuis IV: Bijna naar huis… Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’ Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’ Dagkaart ‘zondag met Dudok’Peter Leung, een Britse choreograaf en regisseur die momenteel in Amsterdam woont, heeft zich prominent gevestigd in de wereld van dans en choreografie. Hij werd opgeleid aan The Royal Ballet School en danste bij gerenommeerde gezelschappen zoals het Bayerisches Staatsballett en Le Ballet de l’Opéra de Lyon. Zijn artistieke talenten strekken zich ook uit tot filmmaken en fotografie, met studies aan de New York Film Academy en Central Saint Martins in Londen.
Leung’s carrière als danser bij het Nationale Ballet van Nederland eindigde in 2016, maar hij maakte al zijn choreografiedebuut bij dit gezelschap in 2009. Zijn rol als Young Creative Associate van 2017 tot 2020 bij het Nationale Ballet van Nederland benadrukt zijn voortdurende ontwikkeling als vernieuwende choreograaf. Hij staat bekend om het uitdagen van de grenzen van klassiek ballet en het creëren van werken die een breed publiek aanspreken.
Als een van de artistieke directeuren van het interdisciplinaire collectief House of Makers, heeft Leung werken gecreëerd voor prestigieuze locaties zoals het Van Gogh Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. Zijn project “Night Fall”, het eerste virtual reality ballet ter wereld, werd in 2016 door journalisten beschreven als ‘een sleutelmoment in de dansgeschiedenis’.
Doet mee met: Thuis I: Terug naar Kampen Thuis II: Op reis Thuis III: Ontheemd Thuis IV: Bijna naar huis…Het Strijktrio Sciolto, bestaande uit Thirza van Driel (viool), Bas Egberts (altviool/viool) en Esther de Boer (cello), is een ensemble dat al meer dan 15 jaar samen speelt. De leden ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium en vormden sindsdien een strijktrio. Ze hebben talrijke kamerconcerten gegeven en staan bekend om het meenemen van hun publiek op innemende muzikale reizen. Naast het geven van kamerconcerten, begeleiden ze ook koren en verzorgen ze de muzikale omlijsting van zowel feestelijke als droevige bijeenkomsten.
Doet mee met: Wandeling van Verwondering Wandeling van Verwondering Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’Firma Weijland is een Nederlands muziektheatergezelschap dat zich richt op het creëren van indrukwekkende voorstellingen met een unieke combinatie van muziek, verhalen en poëzie. Ze staan bekend om hun artistieke en originele benadering van theaterproducties, waarbij ze verschillende artistieke disciplines integreren. Hun werk is zowel vernieuwend als diepgaand, en ze weten een breed scala aan emoties op te roepen bij hun publiek.
Doet mee met: Wandeling van Verwondering Wandeling van Verwondering NOCTA | Nachttaferelen Dagkaart ‘zaterdag met Dudok’Fidelkråm, een muziekensemble, bestaat uit muzikanten Polleke Saytenqråtszer (Handfidels) en Räuber Kneißl (Grobfiddl), soms aangevuld met Grommer Imbergen op de Bumfiedl. Ze groeiden samen op in Kŕaʐ, een Polabisch dorp. Hun muziek reflecteert een unieke mix van stijlen en tradities, bekend als ‘Kŕaʐisch’, beïnvloed door complexe politieke en sociale ontwikkelingen in Polabia. Fidelkråm speelt op traditionele snaarinstrumenten, typerend voor de Kŕaʐische muziek. Hun muziekstijl kenmerkt zich door vrijheid van tempo en rubato, diep geworteld in de lokale muziektraditie.
Vuur en Vlam is een dansproductiehuis gevestigd in Kampen. Ze maken autonome dansproducties en werken in opdracht van organisaties en instellingen. De organisatie bestaat uit een VOF en een stichting. Vuur en Vlam ontwikkelt professionele projecten van klein tot groot, van eenmalige performances tot langdurige projecten. Ze spelen in theaters, kerken, fabrieken, weilanden en op bruggen. Hun voorstellingen raken maatschappelijke thema’s of actuele onderwerpen. Daarbij zoeken ze graag naar crossovers met toneel, muziek, zang en beeldende kunst.
Doet mee met: Wandeling van Verwondering Wandeling van Verwondering Dagkaart ‘zondag met Dudok’Het Hollywood Trio is opgericht met het idee de mooiste filmmuziek in eigen arrangementen te spelen. De gezamelijke liefde voor filmklassiekers, en dan voornamelijk de muziek hiervan, bracht hen samen. De leden kennen elkaar al sinds hun studententijd en spelen naast het trio in diverse andere ensembles en beroepsorkesten zoals het Hydra Quartet en Trio Dividivi3. Mark studeerde aan het conservatorium van Den Haag, Giorgos in Utrecht en Paloma in Amsterdam. Daarnaast hebben Giorgos en Paloma een eigen muziekpraktijk met enthousiaste leerlingen.
Doet mee met: Wandeling van Verwondering Wandeling van Verwondering Dagkaart ‘zondag met Dudok’Gijs Idema en Anna Serierse gaan op zoek naar nieuwe manieren om de stem en de gitaar samen te laten vloeien. Gezien vanuit een meer op klank gefocuste hoek streven ze naar een unieke blend tussen hun twee instrumenten. De afgelopen jaren speelden ze op vele grote podia en festivals, zoals het Bimhuis, TivoliVredenburg, Wonderfeel en het Grachtenfestival.
Met behulp van Keep an Eye The Records namen ze met hun Idema/Serierse Quartet in januari 2020 hun debuutalbum ”Motus” op, dat werd genomineerd voor een Edison Award. In mei 2023 kwam hun tweede album ”Cloud Studies” uit. Geïnspireerd door de wolkenstudies van John Constable en William Turner componeerden ze samen alle muziek voor dit album, waarbij ze hun samenspel nog meer uitdiepen.
www.gijsidema.com
www.annaserierse.com
Frisse Oren wil zo veel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0,5 t/m 6 jaar, live gespeelde en nieuw geschreven muziek laten beleven. Met poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen die zowel kinderen als (groot-)ouders raken, op esthetisch, inhoudelijk en emotioneel vlak.
Muziek vervoert, voedt, verbindt en vormt je als mens. Dat begint niet bij 8 of bij 4 jaar, dat begint in het allereerste levensjaar. Vanuit die stellige overtuiging maakt Frisse Oren muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 maanden t/m 6 jaar. Dat zijn de vormende jaren van het kind, waar de kiemen worden gezaaid voor het creatieve leven en de verbeelding.
Boven alles wil het collectief het plezier overbrengen van het maken én het luisteren naar muziek.
Het muzikale, het fysieke en het theatrale spel van de spelers van Frisse Oren smelten samen tot een unieke vorm die de verbeelding en de verwondering bij de jonge kinderen prikkelt. Het geeft hen de ruimte om de poëzie van het moment te ervaren en hun eigen verhaal te creëren.
Onze muziektheatrale voorstellingen zijn op maat gemaakt en worden gespeeld dicht op en in contact met het publiek. De voorstellingen zijn non-verbaal en dat maakt ze toegankelijk voor alle jonge kinderen, ouders en grootouders, van welke culturele achtergrond dan ook.
Geerten van de Wetering, geboren in 1985, is een getalenteerde Nederlandse organist, dirigent en artistiek adviseur. Hij is de organist van de Kloosterkerk in Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor. Geerten combineert zijn muzikale talent met een passie voor het combineren van orgel met andere kunstvormen, zoals film en dans. Hij won in 2018 het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem en heeft meegewerkt aan vele premières van nieuwe werken. Naast zijn optredens in Nederland en het buitenland, draagt Geerten bij aan radio- en CD-opnames.
Doet mee met: Yoga met Messiaen Yoga met Messiaen
Izaline Calister
De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert Izaline Calister met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld. De nummers Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa, Bendisiona en meer recentelijk Reina di Pardon leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 hits op.
Ed Verhoeff
De naam van gitarist Ed Verhoeff verschijnt regelmatig met superlatieven in de media. In zijn 25 jarige internationale carrière is hij te beluisteren in een verscheidenheid aan stijlen maar is het zijn persoonlijke benadering en zeer eigen herkenbare geluid dat hem tot zo’n gewild musicus maakt.
Angelo Verploegen
Trompettist Angelo Verploegen is vooral bekend van jazzsextet The Houdini’s, waarmee hij vele buitenlandse tournees deed en talloze CD’s opnam. Daarnaast kennen we hem van Amsterdam Jazz Trio, Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass en is hij veelvuldig te horen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Verploegen is als producer betrokken geweest bij opnames van ondermeer Denise Jannah, Benjamin Herman, Misha Mengelberg. Sinds 2001 is hij als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria van Arnhem en Utrecht.
Het ensemble van Magna Musica bestaat uit acht tot twaalf zeer geoefende zangers, semi- en profzangers. Voorafgaand aan een concert zijn er twee tot vijf repetities, afhankelijk van het repertoire. Op de eerste repetitie zijn de noten gekend en wordt er gewerkt aan klank, beleving en dynamiek. Ze zingen in de concertseries in onder andere Kampen (thuisbasis), Zwolle en Nieuw Sion in Diepenveen.
Joke Hermsen, geboren op 29 juli 1961 in Middenmeer, Nederland, is een gerenommeerde schrijfster en filosofe. Na haar studies letterkunde en filosofie, was zij docent en onderzoeker aan verschillende Nederlandse universiteiten. Ze promoveerde in 1993 aan de Universiteit Utrecht. Hermsen heeft een rijk oeuvre, variërend van romans tot essays, waarbij ze thema’s als tijd, melancholie, en vrouwelijke denkers verkent. Haar roman “De liefde dus” over Belle van Zuylen werd bekroond met de Halewijn literatuurprijs 2008 en genomineerd voor de Libris literatuurprijs 2009. Naast haar schrijfwerk, is Hermsen actief als mentor, bestuurslid van de Internationale Vereniging van Vrouwelijke Filosofen en geeft ze lezingen en cursussen.
Doet mee met: Thuis in het vreemde Dagkaart ‘vrijdag met Dudok’Luis Emilio Rodriguez Carrington is een gerenommeerde Mexicaanse strijkstokkenbouwer wiens vakmanschap hem internationale erkenning heeft opgeleverd. Geboren in Mexico in een kunstzinnige familie, ontwikkelde hij al vroeg een passie voor muziek en instrumentenbouw. Carrington specialiseerde zich in het ambacht van strijkstokken maken, bekend om zijn uitzonderlijke vaardigheid en aandacht voor detail.
Zijn strijkstokken, gewaardeerd om hun balans, responsiviteit en de kwaliteit van het gebruikte Pernambuco hout, zijn geliefd bij professionele musici wereldwijd. Carrington zet zich ook in voor duurzaamheid, met name het behoud van Pernambuco bossen. Zijn werk heeft hem diverse onderscheidingen opgeleverd en hij blijft een inspiratiebron voor toekomstige generaties ambachtslieden in de muziekindustrie.
Doet mee met: De Speler, de Strijkstok en de BouwerOmar is geboren op 27 januari 1999 in Caïo en begon zijn pianolessen toen hij 15 was als hobby. Op 17 jarige leeftijd (2016-2017) ging hij naar de faculteit muziekonderwijs wat het begin was van zijn professionele piano opleiding. Drie jaar later (2019) schreef hij zich in voor de Academy of Arts – Caïro Conservatorium en werd hij aangenomen op de afdeling klassieke piano uitvoering. In 2022 werd hij aangenomen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en studeert hij nu klassieke piano bij Frank van de Laar.
Omar volgde masterclasses bij Maroun Benabdalla, Wael Farouk, Ramzy Yassa, Mohamed Shams, Martín García García en Dimitri Alexeev. Hij ontving een certificaat van de faculteit voor muziekonderwijs en het conservatorium van Caïro voor deelname aan recitals. Ook ontving hij een certificaat van het Kodai Instituut voor muziek (Hongarije) voor het voltooien van een workshop en het spelen in een recital en een ander van de talent music summer course in Brescia, Italië, voor het voltooien van de cursus en deelname aan het studentenrecital. Hij nam ook deel aan het Augsten Aponte Internationale Muziekconcours in 2022 en ontving een diploma. Zijn repertoire bevat solowerken van Bach, Scarletti, Beethoven, Mozart, Chopin, Liszt, Brahms, Rachmaninoff, Debussy, Albeniz, Bartok.
Doet mee met: Ontmoet de musici van morgenNoia Trio is een pianotrio gevormd door Almudena Bujanda Díaz (viool), Clara Sánchez Hernández (cello) en Ana Marco Pérez (piano) gevestigd in Zwolle. Ze komen allemaal uit Spanje en ontmoetten elkaar in 2021 in Nederland tijdens hun studie aan het ArtEZ Conservatorium. Sinds ze samen zijn gaan spelen, worden ze gecoacht door de celliste Karlien Bartels en de violiste Judith van Driel.
Almudena Bujanda is een Spaanse violiste die in 1997 in Asturië is geboren. Ze begon muziek te leren in haar geboortestad Oviedo. Almudena verhuisde naar Zaragoza om Bachelor te studeren aan het “Conservatorio Superior de Música de Aragón”. Twee jaar geleden voltooide ze de Master Klassieke Viool in Artez, Zwolle. Ze heeft als violiste in verschillende ensembles en orkesten gespeeld en is nu bezig met de afronding van haar Master Muziekpedagogie. Clara Sánchez geboren in Murcia in 1999. Ze begon haar cellostudie in haar geboortestad en deed haar Bachelor in “Manuel Castillo”, Sevilla, bij Israel Fausto Martínez Melero. Tegenwoordig is ze haar laatste jaar Master aan het afronden in ArtEZ Conservatorium in Zwolle, bij Karlien Bartels. Clara heeft deelgenomen aan een aantal orkesten, Jeugdorkest van Andalusië (OJA), Barok Jeugdorkest van Andalusië (JOBA), Symfonieorkest van Torrevieja. Ze heeft samengewerkt met de Barenboim-Said Foundation en het Gilching Jeugdorkest.
Ana Marco Pérez is een klassieke pianiste, geboren in Alicante in 1999. Na het afronden van de Bachelor Klassieke Piano in Zaragoza met een uitmuntend cijfer, verhuisde ze naar Zwolle (Nederland) om de Master Klassieke Piano in ArtEZ te studeren bij de pianist Frank van de Laar, waar ze afstudeerde aan de Master Klassieke Piano. Ze is bekroond in verschillende nationale en internationale competities en won een aantal eerste en tweede prijzen.
Doet mee met: Ontmoet de musici van morgenHet Brillante Quartet werd in september 2022 geboren uit de passie voor strijkkwartetmuziek. Het repertoire dat ze spelen is zeer divers, waarbij ze altijd inspirerende stukken kiezen die bijdragen aan hun reis als ensemble.
Voor het kwartet is elke repetitie een klein laboratorium waarin de meest out-of-the-box ideeën kunnen worden uitgedrukt en uitgeprobeerd. Dit constante experimenteren zorgt ervoor dat ze de muziek vanuit verschillende perspectieven benaderen, altijd met een fris karakter spelen en veel plezier hebben.
Ze hebben coachings gekregen van Maria-Paula Majoor (Matangi Quartet), Karlien Bartels en Marleen Wester (Dudok Quartet). Naast hun eigen concerten nemen ze ook deel aan projecten met Magna Musica en InDoors Festival, in samenwerking met zangers en dansers.
Doet mee met: Ontmoet de musici van morgenOp de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Dudok Muziekdagen? Laat uw e-mailadres achter en we houden je op de hoogte
Aanmelden